Geluidforum.nl forum index
 Adverteerders 


 FAQFAQ   ZOEKENZOEKEN   GebruikersGebruikers   Registreer (NIET verplicht!)Registreer (NIET verplicht!)   ProfielProfiel   InloggenInloggen

ondervloer voor tegels bij vloerverwarming
Ga naar pagina Vorige  1, 2
 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> In het huis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
mike2200
Gast





BerichtGeplaatst: Di Dec 08, 2015 12:07 am    Onderwerp: ik zit met hetzelfde probleem. Reageer met quote

Ik heb zowat iedere technisch directeur gesproken. Schönox EDP platen, ditra sound matten, jumpax ceramics (niet meer leverbaar) . Het verhaal is als volgt.
Eerst dient men exact de VVE eis te weten. 10db verbetering of in totaal 10db verbetering. Hierin zit een groot verschil. De huidige betonvloer heeft een bepaalde db waarde, die is in veel gevallen in 80% van de gevallen 0. Maar kan ik 20% van de gevallen dus ook +3db 0f bijv -3db zijn. Dit is enkel een voorbeeld. Ik heb iemand gesproken van de Firma Peutz, die worden ingehuurd door de rechtbank indien er metingen gedaan moeten worden.. Dus als iemand het weet dan zijn zij het!

Hoe weet je nou precies hoeveel db waarde de huidige vloer zonder vloerbedekking heeft??? VVE staat je aan te kijken of ze water zien branden... en de aannemer is vaak niet meer te bereiken. Mijn appartement is gebouwd in 1999. Toen golden er bepaalde bouwregels waarin die 0db norm gehanteerd diende te worden(of dit gedaan is, is een tweede)

Dat is dus vrij lastig te achterhalen. Hiervoor kan men een meting doen.. mits de vloer vrij is van bedekking. Kosten circa 600 euro. Hieruit volgt een advies circa 500 euro.. welke aanpassingen gedaan dienen te worden om mogelijk die 10db geluidsreductie te halen. Daarna dient wederom een geluidsmeting plaats te vinden a 600 euro. Even vanuitgaande dat de vloer de juiste reductie haalt... dan wil je dit natuurlijk dmv certificaat kunnen laten zien.. en ja hoor.. je raad het al.. certificering kost +/_ 500 euro! MAW.. je bent sowieso rond de 2200 euro kwijt zonder uberhaupt een tegel gelegd te hebben!! Kosten van zo n dergelijke ondervloer zijn vaak 2-3 x de tegelprijs. Dan moet het zaakje nog gelegd worden... het tegeltje betaald... Al je deuren aangepast... inloopmat bij de voordeur. Je toilet opgehoogd.. anders zit je met je knieen omhoog te ......

MAW... De nederlandse wetgeving of VVE maakt het je vrijwel onmogelijk om een aantoonbare VUT reihnland certificering tegelvloer te plaatsen, TENZIJ je zo n meetbedrijf inhuurt zoals PEUTZ in zoetermeer.

Een enorme domper dit voor mij! aangezien ik een zeer sexy tegelvloer in gedachte had!

Voor een appartement van circa 80m2 zit je al gauw inclusief alle aanpassingen op minimaal 12000 euro. Dat is in mijn geval het niet waard.

Natuurlijk kan je met een degelijk product zoals de ditra soundmat of schonox edp plaat een eind komen... mits goed gemonteerd is... Maar aantoonbaar die 10db reductie ga je niet halen. Hooguit de helft....

De vraag is... zal je uiteindelijk door de rechter gedwongen worden die vloer dr uit te hakken... als hij hoort hoeveel moeite je gedaan hebt.... Meestal niet... vaak dient er dan een vloerbedekking overheen geplaatst te worden!

Heb je al dit gezeik er voor over? Die keuze is aan jullie!

Ik kan er inmiddels wel om janken ...

Waarom gelden er in duitsland en vrijwel alle europese landen andere normen als in Ned?

22db/w is 10db/lin!!!!!
Naar boven
bert stoltenborg
Expert


Sinds: 6-8-2006
Berichten: 1005
Woonplaats: achterhoek

BerichtGeplaatst: Wo Dec 09, 2015 12:07 am    Onderwerp: Reageer met quote

Peutz moet GVD die kantoren en de speedboat van de CEO ook betalen!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Linda



Sinds: 2-1-2011
Berichten: 344
Woonplaats: midden van het land.

BerichtGeplaatst: Wo Dec 09, 2015 7:12 am    Onderwerp: Reageer met quote

Even wat info van internet geplukt :

Bij een 10 dB geluidsreductie gaat het om het verschil tussen een kale betonvloer en een vloer die belegd is met een ondervloer en vloerbedekking. Een ondervloer zelf reduceert dus geen 10 dB! Het gaat altijd om een combinatie van de ondervloer met een specifieke vloerafwerking.

Heeft u een appartement of gaat u er een appartement kopen?
Dan zijn er een paar dingen waar u goed rekening mee moet houden.
Is er al vloerverwarming in het appartement? En u wilt een harde (plavuizen/parketvloer) aanbrengen, dan zal in bijna alle gevallen uw Vereniging van Eigenaren bedingen dat er een contactgeluidisolatie moet worden aangebracht. Dat kan natuurlijk, maar... bedenkt u wel dat zo’n geluidsisolatie tevens warmte isoleert! Die geluidsisolatie maakt uw vloerverwarming dus minder effectief en zorgt daarom voor (soms aanzienlijk) hogere stookkosten. Dat effect wordt erger wanneer uw appartement niet op de begane grond is. De begane grond vloer bij nieuwere appartementen is meestal geïsoleerd waarbij de isolatie zich onder de vloerverwarming bevindt. Maar verdiepings-vloeren zijn dat vaak niet, ook niet bij nieuwbouwappartementen. Als uw vloer niet is geïsoleerd en u legt boven de vloerverwarming een isolatielaag aan, dan gaat dus de meeste warmte in de vloer naar beneden en hebben uw benedenburen gratis plafondverwarming..

Bij toepassing van een verkeerde ondervloer, wordt het rendement van de vloerverwarming verlaagd. De thermische weerstand van de ondervloer en bovenvloer (harde vloerbedekking) is bepalend. Als de vloerverwarming (traditioneel systeem) als hoofdverwarming gebruikt wordt, dan mag de warmteweerstand (R-waarde) van de ondervloer en harde vloerbedekking niet meer dan 0,15 m²K/W bedragen. Is de waarde hoger, dan is er sprake van rendementsverlies en/of opwarmingsvertraging.

Er staan rapporten van Peutz op unifloor.nl + Jumpax PDF.
Verder links van appartementeneigenaar.nl + vloeren-net.nl.

Waarom kies je niet voor verlijmde PVC ,dat is in allerlei soorten en maten te koop.


Laatst aangepast door Linda op Wo Dec 09, 2015 4:41 pm, in totaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Linda



Sinds: 2-1-2011
Berichten: 344
Woonplaats: midden van het land.

BerichtGeplaatst: Wo Dec 09, 2015 7:18 am    Onderwerp: Re: Attitude experts Reageer met quote

Simon schreef:
Heel irritant is het altijd op dit soort forums wanneer een leek vragen stelt aan een expert en de expert verwacht dat je hun jargon moet kunnen spreken. Als TS jullie jargon zou spreken zou hij zijn vraag vast anders hebben opgesteld. Hij heeft hulp nodig en doet zijn best om zijn vraag toch duidelijk te omschrijven en krijgt de ene na de andere uitbrander met als resultaat geen antwoord op de vraag maar een zinloze discusie waar niemand wijzer uit is geworden.
Het lijkt alsof de experts er plezier in hebben om de leek af te branden en zo hun eigen ego te strelen via iemand die slechts wilt leren..
Experts werk aan je manier van communiceren. Kennis delen kan ook op een andere manier..

Als je verder leest op het forum dan zal je ook gezien hebben dat Eric heel veel heeft betekend voor mensen op het forum ondanks dat hij lange tijd ziek was en 8 mei 2014 is overleden.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> In het huis Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2



 
Ga naar:  
Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Geluidforum.nl topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.