Geluidforum.nl forum index
 Adverteerders 


 FAQFAQ   ZOEKENZOEKEN   GebruikersGebruikers   Registreer (NIET verplicht!)Registreer (NIET verplicht!)   ProfielProfiel   InloggenInloggen

Traumahelikopter en goede ruimtelijke ordening

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> Expert-forum
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
PeerkeSinds: 29-8-2013
Berichten: 1

BerichtGeplaatst: Vr Aug 30, 2013 8:36 am    Onderwerp: Traumahelikopter en goede ruimtelijke ordening Reageer met quote

Ik ben bezig met een verweerschrift op beroep. Het betreft een bestemmingsplan wat woonfucties en zorgfuncties toelaat in de directe nabijheid van een ziekenhuis (traumacentrum) met een traumahelikopter. Deze helikopter valt onder het Besluit Hefschroefvliegtuigen.
In het beroepsschrift wordt aangevoerd dat vanuit een "goede ruimtelijke ordening"niet voldoende onderzocht is wat de impact van de helikopter op het plangebied is.

In de toelichting op het BP hebben wij gesteld dat; voor de Helikopterhaven geldt dat deze dienst doet als landingsplaats voor de traumahelikopter bij het ziekenhuis. Het gebruik is zeer incidenteel waardoor het niet reƫel is de landplaats te beoordelen als "gemiddeld bedrijf". De landplaats is niet opgenomen in de milieuvergunning van het ziekenhuis omdat deze getoetst dient te worden aan het Besluit Hefschroefvliegtuigen. In dit besluit zijn geen normen opgenomen met betrekking tot bovenvermelde situatie. Daarnaast dient de helikopter aan te vliegen over de snelweg waardoor onderhavig plangebied minder belast wordt. Op basis van bovenstaande wordt geconcludeerd dat de aanwezigheid van de helikopterhaven geen belemmering vormt voor de ontwikkeling van het plangebied.

Heeft iemand nog slimme tips en trics om het verweerschrift aan te vullen. Deze zijn zeer welkom!!!
Very Happy Very Happy Very Happy Mad
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
LindaSinds: 2-1-2011
Berichten: 344
Woonplaats: midden van het land.

BerichtGeplaatst: Vr Aug 30, 2013 6:46 pm    Onderwerp: Reageer met quote

Besluit hefschroefvliegtuigen bij ziekenhuizen.

Het besluit geldt naast de door het bevoegd gezag opgestelde vergunningvoorschriften. Het besluit hefschroefvliegtuigen biedt geen mogelijkheid om met een nadere eis andere of aanvullende geluidsvoorschriften voor helikopters in de milieuvergunning voor te schrijven.
In het Besluit hefschroefvliegtuigen bij ziekenhuizen staan voorschriften voor het gebruik van helikopters bij ziekenhuizen die onder meer regelen voor welke activiteiten een traumahelikopter mag worden ingezet.
Daarbij geldt een onderscheid tussen artikel 5 voor helitraumacentra en artikel 4 voor ziekenhuizen die geen helitraumacentrum zijn: bij helitraumacentra mogen helikopters vaker landen. Het bronvermogen van een helikopter bij een helitraumacentrum mag niet hoger zijn dan 140 dB(A). Bij een niet-helitraumacentrum zijn er geen eisen gesteld aan het geluidsniveau.

Zie voor meer informatie infomil.nl.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> Expert-forum Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Geluidforum.nl topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.