Geluidforum.nl forum index
 Adverteerders 


 FAQFAQ   ZOEKENZOEKEN   GebruikersGebruikers   Registreer (NIET verplicht!)Registreer (NIET verplicht!)   ProfielProfiel   InloggenInloggen

Geluidsoverlast in achtertuin

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> Om het huis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Van den Bogerd
Gast





BerichtGeplaatst: Zo Sep 23, 2012 12:23 pm    Onderwerp: Geluidsoverlast in achtertuin Reageer met quote

Onze achtertuintuin grenst over de gehele lengte (23m) aan een smal straatje achter een klein winkelcentrum. Ter hoogte van onze garage achterin onze tuin bevindt zich een grote koeling van een slager. Deze koeling produceert s zomers veel (laagfrequent) geluid. Afgelopen zomer was het zo erg, dat wij dachten dat de koeling misschien nagekeken moest worden, maar de slager reageerde laconiek. Wij hebben een meting laten uitvoeren en hij kwam op een constant niveau van 47 db. S nachts moet de koeling nu uit, maar overdag blijft deze (net) binnen de normen. Hoewel het huis dus ongeveer 25 m van de bron staat lijkt het er op dat het geluid richting het huis eerder toeneemt dan afneemt. Nu heb ik mijn hoop er op gevestigd dat het probleem wellicht door een aantal akoestische aanpassingen terug te dringen is. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het de moeite waard om dit verder te onderzoeken of lijkt dit verspeelde moeite?
Vr.gr.,
Van den Bogerd
Naar boven
Geluidforum
Site Admin


Sinds: 2-3-2006
Berichten: 2687

BerichtGeplaatst: Zo Sep 23, 2012 2:46 pm    Onderwerp: Reageer met quote

1. Is er in de meting rekening gehouden met het al dan niet tonaal zijn van het geluid van de koeling? Was dit het geval en is ervoor gecorrigeerd?

2. Het effect dat het geluidsniveau naar het huis toe lijkt toe te nemen (feitelijk: daadwerkelijk toeneemt) kan op langere afstand komen door verminderde afscherming van de schutting, op kortere afstand tot de woning door reflectie van het geluid aan de achtergevel (van uw woning)

Aan de installatie zijn in principe altijd maatregelen mogelijk (vervanging, verplaatsing, omkasting). Wie het gaat betalen is een 2e. De klanten van de slager zitten naar ik aanneem in de buurt? Misschien beseft hij dan wel dat eens 'ietsje meer' doen naar een buur hem veel goodwill kan opleveren.
_________________
- Ook ú kunt (als geregistreerd gebruiker) beschikken over een onderschrift - Klik hier
- Voor vragen en opmerkingen aan de beheerder, mail naar geluidforum@gmail.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> Om het huis Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1



 
Ga naar:  
Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Geluidforum.nl topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.