Geluidforum.nl forum index
 Adverteerders 


 FAQFAQ   ZOEKENZOEKEN   GebruikersGebruikers   Registreer (NIET verplicht!)Registreer (NIET verplicht!)   ProfielProfiel   InloggenInloggen

[link] RIVM - Geluidskwaliteit opzoeken via postcode

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> Om het huis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Geluidforum
Site Admin


Sinds: 2-3-2006
Berichten: 2687

BerichtGeplaatst: Di Jul 04, 2006 12:23 pm    Onderwerp: [link] RIVM - Geluidskwaliteit opzoeken via postcode Reageer met quote

Link van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (www.rivm.nl).

Zoek de 'Geluidskwaliteit' van uw woning op via de postcode!

Quote:
Via deze site kan een indicatie worden verkregen van de geluidkwaliteit in uw woonomgeving. De geluidkwaliteit is gebaseerd op een indeling in klassen van 5 dB van de totale gecumuleerde geluidbelasting van het wegverkeer, het railverkeer en de luchtvaart. De kwaliteitsindicatie kan niet worden gebruikt in het kader van normtoetsing en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

De informatie is met name gericht op mensen die geluidkwaliteit belangrijk vinden en daarvan een eerste indruk willen hebben bij vestiging of verhuizing binnen een bepaalde gemeente of bij het zoeken naar stille recreatiemogelijkheden. Na het invoeren van een postcode met huisnummer wordt de bijbehorende geluidbelasting uit de onderliggende geluidkaart opgezocht en wordt een plattegrond van de geselecteerde locatie getoond.

(Bron: RIVM)

_________________
- Ook ú kunt (als geregistreerd gebruiker) beschikken over een onderschrift - Klik hier
- Voor vragen en opmerkingen aan de beheerder, mail naar geluidforum@gmail.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel
marie
Gast





BerichtGeplaatst: Wo Sep 27, 2006 3:39 pm    Onderwerp: overlast van verkeer en het gemaai en geknip en het blad bla Reageer met quote

hallo

(www.rivm.nl)
ook hier heb ik op gekeken en wat blijkt de db waren hoger dan dat de gemeent met een akoestiche rapport ,daar stond nl in dat het maar 50 db is.
wij woneniaan een drukke waar drie wegen elkaar kruisen op en af ritten en 2 rotondes.we wonen hier al 20 jaar .het buiten zitten is een ramp we kunnen niet meer genieten van onze paarden en de omgeving dat wordt door de gemeente dus verziekt.
daar naast heeft de gemeente een nieuwe begraaf plaats aan gelegd met de nodige herrie.
ze hebben er een lage beuken heg tussen staan en we kunnen alles zien en horen op en aan het kerkhof over respect gesproken. .we hebben de gemeente er al over aan gesproken maar ze lachen ons vierkant uit.
op de site van rivm staat dat het 56/60 db is en dat is gemeten voor dat de rotonde werd aan gelegd.dus zal nu wel hoger zijn.
ook de wegen maken een herrie en daar doet de provincie niks aan ondanks onze beklacht.klagen heeft dus geen zin ja als het gemeente bestuur het zelf naast hun huiis had dan werd er een muur tussen gezet.maar ja onze gemeente bestuurders hebben geen las want die wonen ver van het rumoer van auto´s vracht auto´s en maai machines.
als er een muur tussen ons land en het kerkhof zou worden geplaatst dan zou dat al wel weer schelen.
nee ze vinden ons maar zeur pieten en we weten nu even niet meer wat we er aan moeten doen.

iemand een idee

groet marie
Naar boven
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Geluidforum.nl forum index -> Om het huis Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1



 
Ga naar:  
Je mag nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Geluidforum.nl topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.