Auteur Bericht
Geluidforum
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 2:22 pm    Onderwerp:

roelof schreef:
In Wetenschap in Beeld staat dat mensen een hoog frequent geluid irritant vinden, daarom zit een Mosquito ook op 17KHz lijkt mij.


Roelof,

Afhankelijk van het niveau, de aard van het geluid en de persoon kan élk geluid irritant gevonden worden, los van de frequentie. De gedachte achter de Mosquito is dat het geluid slechts hoorbaar/irritamt zou zijn voor personen beneden een bepaalde leeftijd(range), namelijk die van de hangjongeren.
Geluidforum
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 2:20 pm    Onderwerp:

Na het geëmmer over laagfrequent geluid nu dus analoog de kwestie over hinder van hoogfrequent geluid. Gehinderden voelen zich niet begrepen, vinden geen hulp (niemand weet hoe hiermee om te gaan) uiten hun frustratie en roepen (in hun ogen) suggesties zonder te beschikken over de theoretische achtergrond. Specialisten raken geërgerd omdat de woede en het onbegrip van de klagers niet uitnodigd om ergens diep op in te gaan, te meer omdat de gehinderden binnen het akoestische vakgebied niet te plaatsen zijn. Iedereen herinnert zich de sloot commentaar die de NSG over zich kreeg toen een stellingname t.a.v. LFG werd gepresenteerd.

Misschien zijn de media (inhoudsloze artikelen als bovenstaand krantenartikel, tendentieus en meldend maar niet doorvragend naar instanties) of de rechtspraak (daar zijn ook vast fora over) de betere opties zowel voor LFG als HFG gehinderden.
roelof
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 1:05 pm    Onderwerp:

Wij hadden nieuwe katten verjager gekocht welke werkt op 25KHz. Deze is onhoorbaar. Echter nu worden weer de oude kattenverjager ingezet. Dit omdat de kat niet weg zou gaan van de schutting. Echter de sensor " ziet" de kat niet als die niet in de straal zit van de katten verjager. Als de kat slim genoeg is om over die straal heen te springen dan werkt het natuurlijk ook niet. In Wetenschap in Beeld staat dat mensen een hoog frequent geluid irritant vinden, daarom zit een Mosquito ook op 17KHz lijkt mij.
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 1:01 pm    Onderwerp:

IK had mijn bericht reeds aangepast.
roelof
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 1:00 pm    Onderwerp:

Aan je manier van communiceren " woord gelul" stel ik niet op prijs. Zeg ook niet gekut of zo iets. De toonhoogte zit o.a. op 17Khz waar ook Mosquito op zit om hangjongeren weg te jagen. Wil je dan ook exact weten wat de afstanden zijn et cetera?Geluidshinder is subjectief iets, misschien vind jij het een erg prettig geluid en een ander weer niet.
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 12:59 pm    Onderwerp:

Al deze gegevens zijn gewoon algemene zaken die geen houvast geven.
roelof
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 12:51 pm    Onderwerp:

De afstand is circa 7 meter en voor het huis 3 meter afstand. Volgens fabrikant is het 80dB.

http://onlinetonegenerator.com/

Technische gegevens van het product:

www.tuinwachter.nl

Nee en ik weet ook niet hoe wiskunde in elkaar steekt. Dat weet ik NIET eens!

http://0308783450.nl/wp-content/uploads/2010/09/screen-capture4.png

Bovenstaande kranten artikel: Deze mensen weten misschien ook wel niet hoe goed hun gehoor is. En bij dat artikel staat eveneens niet hoe sterk dat apparaat is. Wel dat ze hier last van hebben. Bereik volgens fabrikant Tuinwachter.nl is het 39 meter met oppervlakte van 1500m2. Ik weet NIET EENS, of dit geluid dan voor katten is of voor het menselijk gehoor.

Dochtertje van twee steekt haar handen in d'r oren. Zij weet het ook niet. Ik vroeg alleen hier af hoe vaak deze geluiden gebruikt mogen worden.

Eric JIJ bent onvriendelijk. Of ik zeg: ik vind het niet leuk dat je deze topic opent omdat.... Feedback als jij bent vind ik dan ook niet leuk. Oordeel niet.
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 12:41 pm    Onderwerp:

roelof schreef:
Er mag toch niet gediscrimineerd worden in de hoogte van de toon? Als dat nu 17KHz of 8KHz is? Anders wil ik Mozart op 17KHz toonhoogte hebben en dat keihard afspelen.


Jij wordt vervelend. In heel dit topic staan weinig bruikbare dingen in.
Je weet niet eens wat je gevoeligheid bij 17 kHz is. Je weet niet met welke vermogens zo'n kattenverjager werkt. Ik kan uit heel dit topic niet uithalen hoeveel reële hinder hier is, op welke afstanden en in hoever deze ganse zaak voor jou eerder een obsessie geworden is dan reële hinder.

Je vindt hier ook geen serieuze studies over die hinder of schade koppelen aan niveaus.

Heel dit, en aanverwante topics (kattenverjager) wordt meer een uiting van frustraties eerder dan wetenschappelijk zinnige inhoud.
roelof
BerichtGeplaatst: Zo Mei 12, 2013 12:12 pm    Onderwerp:

Er mag toch niet gediscrimineerd worden in de hoogte van de toon? Als dat nu 17KHz of 8KHz is? Anders wil ik Mozart op 17KHz toonhoogte hebben en dat keihard afspelen.
bert stoltenborg
BerichtGeplaatst: Za Mei 11, 2013 10:22 am    Onderwerp:

En het is ook mooi dat ze zeggen dat je boven de 25 geen 17 kHz hoort, maar ik ben toch echt ouder en ook nog een dove muzikant, maar ik kan 17 en 18 k goed horen.
Geluidforum
BerichtGeplaatst: Za Mei 11, 2013 8:53 am    Onderwerp:

Dossieropbouw (tijden en duur hinder) is om meerdere redenen handig. Vooral ook om te helpen bij brondetectie indien noodzakelijk.

Hinder is subjectief inderdaad. Om die reden is het vaak zelfs aan te raden NIET te meten om niet in een +/- 1 dB discussie te verzanden...
Eric Desart
BerichtGeplaatst: Za Mei 11, 2013 8:17 am    Onderwerp:

Geluidsoverlast is een subjectief begrip, dat zeker bij toepassing van zo'n kattenverjager niet juist gedefinieerd is.
Metingen kunnen altijd helpen, maar hier blijft de vraag hoe je die zou (laten) toepassen.
roelof
BerichtGeplaatst: Vr Mei 10, 2013 9:04 pm    Onderwerp: Kattenverjager - Wanneer is er sprake van geluidsoverlast?

Inhakend op de katten mosquito. Hoelang dien je bij te houden wanneer er sprake is van geluidsoverlast? Want ik heb van JuroFoon begrepen dat je dossier moet gaan opbouwen? Dus exact bijhouden wanneer dat apparaat aanstaat? Is per definitie ook geluidsmeting nodig?

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group