Adverteerders
EASY NOISE CONTROL
#wijzijnakoestiek
Akoestiek en Geluidsisolatie
FAQ
ZOEKEN
Gebruikers
Registreer (NIET verplicht!)
Profiel
Inloggen
Geluidforum.nl forum index
->
In het huis
Plaats reactie
Gebruikersnaam
Onderwerp
Gastcode
Voer
"cbf0e"
in om uw gast-bijdrage te plaatsen
Bericht
Emoticons
Meer emoticons
Letter kleur:
Standaard
Donkerrood
Rood
Oranje
Bruin
Geel
Groen
Olijf
Cyaan
Blauw
Donkerblauw
Indigo
Violet
Wit
Zwart
Letter grootte:
Heel klein
Klein
Normaal
Groot
Erg groot
Sluit tags
[quote="themx"]Beste MLV, Ik zag uw vraag op dit forum omdat ik zelf erg aktief ben om mijn woning geluidsdischt te maken, maar dan voor wegverkeer. Een verband met vocht en geluidswering zoals u zegt is mij ook weleens opgevallen, maar ook zoals u zegt nergens iets over te vinden. Ik zal even kort mijn situatie en bevindingen uitleggen. Wij wonen op 15 meter van een doorgaande weg en op 55 meter van een spoorlijn. Op bijde bronnen hebben wij vrij zicht. Onze woning is vrijstaand. Bevindingen: - Indien het buiten koud is, wij binnen gedurende dag niet luchten, en de verwarming NIET aanhebben, is de geluidsisolatie van onze woning gemiddeld 10 dB slechter, dan wanneer er wel gelucht is gedurende dag en de verwarming aangezet wordt. Het grootste verschil in geluidsreductie zit hem er bij ons in tussen de verwarming wel aan of niet aan. - Wanneer het buiten warm is en de zon schijnt, zijn de lage tonen dominanter. Wanneer het heel koud is buiten, en met name waterkoud domineren de hoge tonen, en lijkt het soms net alsof de auto langs ons bed rijdt, waar deze hoge tonen tijdens warm weer niet waarneembaar zijn. - Indien er in onze kelder (huis staat op palen, kelder is zandbodem) water ligt beinvloed dit ook de geluidswering van onze woning. Mijn conclusies: Ik dacht tot op heden dat het iets tempratuur gerelateerd zou kunnen zijn (er zijn sterke aanwijzingen dat warmte en geluid dmv een fonon zich voortplanten, en dus via het zelfde medium) Nu ik uw post lees, kan ik al mijn bevinden ook relateren aan vocht/water. Het is inderdaad lastig om er iets over te vinden, maar nu ik uw bericht zo lees bent u niet de enigste die dit merkt. Ik ben zelf vol op onderzoek naar nieuwe technieken om geluidwering naar hogere waardes te krijgen. Mijn huis heeft bevoorbeeld ramen met een Rw van 51dB, muren met een Rw van 72dB ook heb ik ontkoppelde plafonds en tussenwanden. Voor mij is het om nog extremer te gaan noodzakelijk om naar nieuwe methodes te zoeken omdat ik al op de max zit, voordat mijn woning op een bunker gaat lijken. Ik zal u op de hoogte houden als ik iets tegenkom met vocht en geluid. Ben overigens blij dat u ook een verband ziet, die volgens mij nog niet bekend is. Groet, Thomas[/quote]
Opties
HTML is
AAN
BBCode
is
AAN
Smilies staan
AAN
Schakel HTML uit in dit bericht
Schakel BBCode uit in dit bericht
Schakel smilies uit in dit bericht
Indien je de code niet kan lezen of blind of slechtziend bent, neem dan contact op met de
Administrator
.
Bevestigingscode: *
Voer de code in exact zoals je die ziet. Let op hoofdletters, een nul heeft een diagonale lijn.
Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar:
Kies forum
Bedrijfsmatig
----------------
Geluid op de werkplek
Geluid naar de omgeving
Particulier
----------------
In het huis
Om het huis
Hobby en vrije tijd
Geluid en Geluidregelgeving
----------------
Akoestiek
Expert-forum
Forumgerelateerd
----------------
Informatie over dit forum
Off Topic
Feedback
Onderwerp
Auteur
Bericht
bert stoltenborg
Geplaatst: Vr Feb 12, 2016 5:47 pm
Onderwerp:
Geluidforum
Geplaatst: Vr Feb 12, 2016 4:49 pm
Onderwerp:
bert stoltenborg schreef:
Ja, geluidsforum....
Jammer dat iemand die dit kan niet gewoon redelijk de discussie aangaat en als een kind dat geen gelijk krijgt jouw hele forum saboteert.
16 pagina's over vochtproblematiek en geluid alsook een meldpunt lijkt je wenselijker?
bert stoltenborg
Geplaatst: Vr Feb 12, 2016 3:53 pm
Onderwerp:
Ja, geluidsforum....
Jammer dat iemand die dit kan niet gewoon redelijk de discussie aangaat en als een kind dat geen gelijk krijgt jouw hele forum saboteert.
Geluidforum
Geplaatst: Vr Feb 12, 2016 3:18 pm
Onderwerp:
Huh? Een gast zou zijn posts niet moeten kunnen aanpassen (of in dit geval, leegmaken)...
MLV
Geplaatst: Vr Feb 12, 2016 2:40 pm
Onderwerp:
Al die fantastische mensen en onderzoeken wonen niet in mijn huis en geen één daarvan heeft ooit het lef genomen om eens te komen kijken/luisteren zonder gelijk hun wel gestudeerde mening te geven.
Het enige wat mij dwars zit is mensen zoals jij die het op afstand allemaal beter weten en ik zal zeker niet de zoveelste gefrustreerde complotdenker van dit forum worden, want ik ga kijken hoe ik me zo snel mogelijk kan afmelden en zo te lezen ben ik niet de eerste die je vanwege je zogenaamde goede kennis voor schut hebt gezet. Uiteraard met de beste intenties
bert stoltenborg
Geplaatst: Vr Feb 12, 2016 2:28 pm
Onderwerp:
Nee, als je iets denkt en je vraagt of het klopt, en mensen die verstand van zaken hebben vertellen je dat het niet klopt is dat niet jammer, maar is dat fijn omdat je nu weet dat je in de verkeerde richting zoekt. Er wordt heel veel onderzoek naar geluid gedaan door heel veel heel slimme mensen. Luidsprekerfabrikanten, producenten van bouwmateriaal, autofabrikanten, universiteiten, noem maar op, hebben legers ingenieurs rondlopen en als er iets zou zijn met vocht en geluid was dat gewoon bekend. Jij hebt niet iets heel nieuws ontdekt, ook al omdat je in een gewoon huis woont onder gewone omstandigheden, dus het argument dat het weinig voorkomt lijkt me niet valide.
Geluidsisolatie heeft te maken met massa, of massa veer massa-systemen, met kieren....
Als een steenachtige constructie poreus is en nat wordt, neemt de massa toe en wordt de isolatie beter, niet slechter.
En de luchtvochtigheidsgraad van de lucht doet iets met geluidstransmissie, maar niet zoveel dat het significant is in de situatie die jij omschrijft.
Dus doe jezelf een plezier en probeer er achter te komen wat je dwarszit en word niet de zoveelste gefrustreerde complotdenker op dit forum. Ik zeg dit niet om iemand af te zeiken maar met de beste intenties.
.
bert stoltenborg
Geplaatst: Za Feb 06, 2016 6:45 pm
Onderwerp:
Mensen,
Misschien houden jullie me voor de gek, maar ik ga hier toch maar even serieus op in:
Een band in een lege zaal die akoestisch hard is klinkt niet goed. Als er een hoop publiek in de zaal staat klinkt het beter, klopt. Maar dat komt omdat het publiek de absorptie in de zaal verhoogt. Daardoor worden geluidreflecties tegen scheidingsconstructies geabsorbeerd, wat de nagalm vermindert en de kwaliteit van het geluid dus verhoogt.
Dat heeft niks met vocht te maken. En trouwens ook niet met geluidsisolatie.
Dat er niks is te vinden over geluidsisolatie en vocht komt misschien wel omdat er ook geen verband is?
Dat je meer lawaai hoort als de buren met een grote groep in een kamer zitten komt wellicht doordat er dan meer lawaai wordt gemaakt?
Als jullie problemen hebben met geluidsoverlast en jullie gaan oorzaken en oplossingen zoeken in vocht in constructies en in de lucht zijn jullie jezelf voor de malle aan het houden.
MLV
Geplaatst: Za Feb 06, 2016 12:33 pm
Onderwerp:
abc
bert stoltenborg
Geplaatst: Vr Feb 05, 2016 2:24 pm
Onderwerp:
Enigste of enige?
themx
Geplaatst: Vr Feb 05, 2016 1:38 pm
Onderwerp:
Beste MLV,
Ik zag uw vraag op dit forum omdat ik zelf erg aktief ben om mijn woning geluidsdischt te maken, maar dan voor wegverkeer.
Een verband met vocht en geluidswering zoals u zegt is mij ook weleens opgevallen, maar ook zoals u zegt nergens iets over te vinden. Ik zal even kort mijn situatie en bevindingen uitleggen.
Wij wonen op 15 meter van een doorgaande weg en op 55 meter van een spoorlijn. Op bijde bronnen hebben wij vrij zicht. Onze woning is vrijstaand.
Bevindingen:
- Indien het buiten koud is, wij binnen gedurende dag niet luchten, en de verwarming NIET aanhebben, is de geluidsisolatie van onze woning gemiddeld 10 dB slechter, dan wanneer er wel gelucht is gedurende dag en de verwarming aangezet wordt. Het grootste verschil in geluidsreductie zit hem er bij ons in tussen de verwarming wel aan of niet aan.
- Wanneer het buiten warm is en de zon schijnt, zijn de lage tonen dominanter. Wanneer het heel koud is buiten, en met name waterkoud domineren de hoge tonen, en lijkt het soms net alsof de auto langs ons bed rijdt, waar deze hoge tonen tijdens warm weer niet waarneembaar zijn.
- Indien er in onze kelder (huis staat op palen, kelder is zandbodem) water ligt beinvloed dit ook de geluidswering van onze woning.
Mijn conclusies:
Ik dacht tot op heden dat het iets tempratuur gerelateerd zou kunnen zijn (er zijn sterke aanwijzingen dat warmte en geluid dmv een fonon zich voortplanten, en dus via het zelfde medium)
Nu ik uw post lees, kan ik al mijn bevinden ook relateren aan vocht/water. Het is inderdaad lastig om er iets over te vinden, maar nu ik uw bericht zo lees bent u niet de enigste die dit merkt.
Ik ben zelf vol op onderzoek naar nieuwe technieken om geluidwering naar hogere waardes te krijgen. Mijn huis heeft bevoorbeeld ramen met een Rw van 51dB, muren met een Rw van 72dB
ook heb ik ontkoppelde plafonds en tussenwanden. Voor mij is het om nog extremer te gaan noodzakelijk om naar nieuwe methodes te zoeken omdat ik al op de max zit, voordat mijn woning op een bunker gaat lijken.
Ik zal u op de hoogte houden als ik iets tegenkom met vocht en geluid.
Ben overigens blij dat u ook een verband ziet, die volgens mij nog niet bekend is.
Groet,
Thomas
MLV
Geplaatst: Ma Feb 01, 2016 2:32 pm
Onderwerp: Verband geluidshinder en vocht
***hier stond een vraag van iemand die een vochtprobleem verantwoordelijk houdt voor toenemende geluidshinder in zijn woning***
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group.