Adverteerders
EASY NOISE CONTROL
#wijzijnakoestiek
Akoestiek en Geluidsisolatie
FAQ
ZOEKEN
Gebruikers
Registreer (NIET verplicht!)
Profiel
Inloggen
Geluidforum.nl forum index
->
In het huis
Plaats reactie
Gebruikersnaam
Onderwerp
Gastcode
Voer
"e3bbb"
in om uw gast-bijdrage te plaatsen
Bericht
Emoticons
Meer emoticons
Letter kleur:
Standaard
Donkerrood
Rood
Oranje
Bruin
Geel
Groen
Olijf
Cyaan
Blauw
Donkerblauw
Indigo
Violet
Wit
Zwart
Letter grootte:
Heel klein
Klein
Normaal
Groot
Erg groot
Sluit tags
[quote="markm"]Ik heb in de tussentijd ook nog even gekeken in de splitsingsakte wat de vve noemt bij het door hun aangehaalde artikel 17 lid 5. Hierin staat letterlijk: De vloerbedekkkking van de prive gedeelten dient van een zodanige stelling te zijn dat contactgeluiden zo veel mogelijk worden tegengegaan. Met name is het niet toegestaan om in andere dan sanitaire ruimten en keukens harde vloeren aan te brengen, tenzij dit geschied in overeenstemming met het hierna in dit lid bepaalde. Onder harde vloeren wordt onder meer verstaan: natuursteen, gebakken steen, plavuizen, tegels, parket, laminaat, kurkvloeren, plaatmateriaal, vinyl, linoleum, marmoleum. Wanneer wel een harde vloer gewenst is, dient deze [size=18][/size][b]ZWEVEND[/b] aangelegd te worden. tevens dient er een geluidsisolerende ondervloer aangebract te worden, die ook zwevend gelegd moet worden en die voldiet aan een geluidsisolerende waarde van ico 10 decibel. Er mag in de vloer en ondervloer/isolatie niet gespijkerd, geschroefd, geniet of geboord worden. Bij huishoudelijk reglement kunnen gemelde voorschriften gewijzigd worden. Dus m.a.w. mijn theorie zoals ik begon in mijn topic is dus juist. de vloer mag geen geheel gaan worden met de muren, er mag dus geen voegvulling worden gebruikt die uithard tussen plavuizen en muren. Klopt dit of zit ik er naast?[/quote]
Opties
HTML is
AAN
BBCode
is
AAN
Smilies staan
AAN
Schakel HTML uit in dit bericht
Schakel BBCode uit in dit bericht
Schakel smilies uit in dit bericht
Indien je de code niet kan lezen of blind of slechtziend bent, neem dan contact op met de
Administrator
.
Bevestigingscode: *
Voer de code in exact zoals je die ziet. Let op hoofdletters, een nul heeft een diagonale lijn.
Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar:
Kies forum
Bedrijfsmatig
----------------
Geluid op de werkplek
Geluid naar de omgeving
Particulier
----------------
In het huis
Om het huis
Hobby en vrije tijd
Geluid en Geluidregelgeving
----------------
Akoestiek
Expert-forum
Forumgerelateerd
----------------
Informatie over dit forum
Off Topic
Feedback
Onderwerp
Auteur
Bericht
Andere Gast
Geplaatst: Do Jul 16, 2015 10:52 am
Onderwerp:
Geluid is vaak een ingewikkelde materie. Wellicht is het beter je niet te veel te focussen op alleen wat je vermoed dat de oorzaak is. Misschien heb je gelijk, maar zou ook best kunnen zijn dat er een andere oorzaak is, of misschien een combinatie van (meerdere) oorzaken.
Om er bijvoorbeeld slechts enkele te noemen: ontbrekende ondervloer, ongeschikte ondervloer, niet goed aangebrachte ondervloer, etc., etc.
Zoals Geluidforum al heeft aangegeven wordt vaktaal door leken vaak niet begrepen. Ga er ook maar vanuit dat veruit de meeste ambachtslieden en klussers e.d. heel weinig of helemaal geen akoestische kennis en akoestisch inzicht hebben en die dus niet kunnen toepassen tijdens hun werkzaamheden.
markm
Geplaatst: Wo Jul 15, 2015 8:02 am
Onderwerp:
Sorry,
Maar daar ben ik het dus niet mee eens.
Ik ga niet aan ze vragen of ze alsjeblieft op dr tenen willen lopen. gister en eergisteravond was het weer constant getik van het heen en weer lopen, vrij vervelend 's avonds om 23:30 terwijl je er om 6:00 uit moet de volgende ochtend.
Zeker aangezien ik heel moeilijk kan slapen. en ik was echt niet van plan om iets op de app af te spelen zodat ik geluid van een ander niet hoor.
Ik ben juist daar gaan wonen omdat het er rustig is.
Wanneer mijn buren 3 blaffende honden zou hebben had ik echt de vve of woningcorporatie erachteraan laten gaan, want je zal dan niet de enige zijn die daar hinder van ondervind, wellicht zit je het dichtst bij de bron, maar geblaf is door meerdere hoorbaar.
Heb inmiddels de vve benaderd om actie te gaan ondernemen middels een meting en besichtiging door een expert, daar heb ik immers recht op volgens het huishoudelijk reglement.
Wanneer daar niets uitkomt is de discussie gewoon gesloten en heb ik gewoon pech en zal ik de kosten moeten dragen voor het onderzoek en daar ben ik dan ook gewoon toe bereid.
Sascha
Geplaatst: Do Jul 09, 2015 7:38 pm
Onderwerp:
Ben altijd voorstander van eerst andere methoden:
1. weet niet hoe goed je bent met je buren, maar misschien zou je een betere band met ze kunnen scheppen. Zodra je richting goede buren en zelfs vrienden gaat, dan zie je overlast niet meer zo snel als overlast. De perceptie van geluidsoverlast kan veranderen! Tevens kun je ze dan ook makkelijker vragen om een gunst, zoals vloeraanpassing.
2. Weet dat je niet alleen bent met dit probleem. Bekijk het van de zonnige kant: je leeft tenminste niet naast buren met 3 honden die dag en nacht blaffen en janken.
3. Hoe meer je erop let, hoe gevoeliger je zenuwstelsel zal worden voor die geluiden. Zoek afleiding, zet muziek aan, ga op het balkon zitten.
4. Schaf een ruisgenerator aan. Je kan ook een appje downloaden op je smartphone. Een goede app is de AMBIO app in de Google play store. Aansluiten op een speaker en je slaapt als een roosje. Ik slaap zelfs door het blaffen van 3 honden heen.
Als dit niet afdoende is, denk dan na over een verbouwing. Weet wel dat je een professioneel bedrijf zal moeten inhuren en het zal niet goedkoop zijn. Beunhazen heeft geen zin, deze materie (akoestiek) is te ingewikkeld voor een leek. En zelfs dan is er geen garantie. Een zwevend plafond zou ik je afraden, ik ken niemand die daar enige winst mee heeft behaald als het om bonkende geluiden gaat.
Markm
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 3:44 pm
Onderwerp:
Ik ben het met je eens dat het summier omschreven is. Ik zelf ben werkzaam in de techniek en heb een technisvhe opleiding. In deze contex kan ik hier uit opmaken dat zwevend betekend los liggend van de muren. Aamgezien er direcht achter staa "tevens dient er een geluidreducerende ondervloer aangebracht te worden".
Maar in ieder geval bedankt voor je reactie. Om discussie met de vve te voorkomen wat onder zwevend word verstaan, zal ik eea eerst eens laten lezen door een expert.
Word vervolgd.
In ieder geval iedereen enorm bedankt voor de input. Ik ben hier tot zover enorm mee geholpen
Geluidforum
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 3:27 pm
Onderwerp:
'Zwevend' is voor iemand die er wat vanaf weet redelijk alles omvattend. Voor leken is dit allemaal niet evident. Je buren zullen zeer wel mogelijk te goeder trouw de lelijke plavuizen in de hal hebben gelegd op een willekeurig ondervloertje van een bouwmarkt. Jij hebt er helaas niets aan.
Misschien eens met ze gaan praten?
markm
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 2:58 pm
Onderwerp:
Zie het bericht boven jou eerste reactie.
Dat is wat er letterlijk staat.
Geluidforum
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 2:42 pm
Onderwerp:
Wat staat er letterlijk in de splitsingsakte dan? Toch ook niets over contactloos (moeten) zijn van harde vloeren naar wanden?
markm
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 2:37 pm
Onderwerp:
Hoi Het is inderdaad niet in het huishoudelijk reglement opgenomen, maar ook de splitsingsakte is gewoon van toepassing is.
de vve zegt namelijk ook: Uitgangspunt is en blijft dat elke eigenaar bekend is met de regels in de akte van splitsing en het Huishoudelijk reglement en zich er ook aan houdt.
dus volgens mij kan de vve gewoon een visuele inspectie doen om het probleem vast te stellen.
Geluidforum
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 1:53 pm
Onderwerp:
Quote:
Mede gelet op het feit dat het moeilijk aantoonbaar zal zijn of de vloer wel of niet volgens de voorwaarden is aangelegd verwacht ik niet dat het bestuur in deze kwestie veel voor je kan betekenen.
Ze zouden toch een expert kunnen laten kijken. Het lijkt me erg makkelijk van het VVE bestuur bij voorbaat niet huis te geven.
Je stelling is correct, echter is juist het 'mechanisch vrij zijn / ontkoppeld zijn' van de vloer ten opzichte van de muren, niet in de reglement-tekst opgenomen. Lijkt me een omissie. Weet niet of andere VVE's dit wél opnemen overigens.
markm
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 1:04 pm
Onderwerp:
Ik heb in de tussentijd ook nog even gekeken in de splitsingsakte wat de vve noemt bij het door hun aangehaalde artikel 17 lid 5.
Hierin staat letterlijk:
De vloerbedekkkking van de prive gedeelten dient van een zodanige stelling te zijn dat contactgeluiden zo veel mogelijk worden tegengegaan. Met name is het niet toegestaan om in andere dan sanitaire ruimten en keukens harde vloeren aan te brengen, tenzij dit geschied in overeenstemming met het hierna in dit lid bepaalde. Onder harde vloeren wordt onder meer verstaan: natuursteen, gebakken steen, plavuizen, tegels, parket, laminaat, kurkvloeren, plaatmateriaal, vinyl, linoleum, marmoleum. Wanneer wel een harde vloer gewenst is, dient deze
ZWEVEND
aangelegd te worden. tevens dient er een geluidsisolerende ondervloer aangebract te worden, die ook zwevend gelegd moet worden en die voldiet aan een geluidsisolerende waarde van ico 10 decibel. Er mag in de vloer en ondervloer/isolatie niet gespijkerd, geschroefd, geniet of geboord worden. Bij huishoudelijk reglement kunnen gemelde voorschriften gewijzigd worden.
Dus m.a.w. mijn theorie zoals ik begon in mijn topic is dus juist. de vloer mag geen geheel gaan worden met de muren, er mag dus geen voegvulling worden gebruikt die uithard tussen plavuizen en muren.
Klopt dit of zit ik er naast?
markm
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 10:06 am
Onderwerp:
Klopt inderdaad NEN norm 5077. ik heb inmiddels het huishoudelijkreglement erbij gepakt en daar staat het volgende in:
Artikel 22 geluidsoverlast
3. Het leggen van harde vloerbedekking zoals parket, laminaat, tegel, kurk, marmer en alle andere soorten harde vloerbedekking is toegestaan op voorwaarde dat daarbij van een goede contactgeluidsisolatie sprake is (NEN-norm 0170 of 5077). In appartementen met onderbewoning moet bovendien, met uitzondering van de sanitaire ruimten, voor het leggen van de harde vloerbedekking, een degelijke isolerende constructie worden aangebracht, waardoor de constructie als geheel een contactgeluidsisolatie van tenminste 10 db waarborgt.
4. Het bestuur van de vereniging is bevoegd, na het ontvangen van schriftelijke klachten, in het betreffende appartement metingen te laten uitvoeren voor het vaststellen van de contactgeluidsisolatie. Indien de klacht gegrond is, worden de kosten van het onderzoek verhaald op de eigenaar of gebruiker van het appartement waarin de desbetreffende vloerbedekking is aangebracht, terwijl deze tevens door het bestuur word gesommeerd de klacht binnen een gestelde termijn te verhelpen.
Ik heb het probleem aangekaart bij de vve en het komt er een beetje opneer dat de vve zich er niet mee wilt gaan bemoeien.
hun reactie is:
Zowel in de Splitsingsakte als het Huishoudelijk regelement is iets vastgelegd/geregeld over het aanbrengen van een harde vloer in een appartement.
Voor de splitsingsakte (zie bijlage) is dit artikel 17 lid 5
Voor het Huishoudelijk reglement zie bijlage is dit artikel 22 lid 3, 4, 5 en 6
Een harde vloer in een appartementen toestaan is gebeurt omdat relatief veel eigenaars een laminaat vloer wensten te laten leggen.
Daarvoor zijn een aantal voorwaarden in de "Akte van splitsing" opgenomen m.b.t de geluidsisolatie onder de vloer. Hoe de constructie van de vloer bij je bovenburen is uitgevoerd dat weet ik niet omdat het bestuur geen toezicht houdt op de privé gedeelten in het complex. Uitgangspunt is en blijft dat elke eigenaar bekend is met de regels in de akte van splitsing en het Huishoudelijk reglement en zich er ook aan houdt.
In de tweede algemene vergadering op 27 oktober 2009 is ons Huishoudelijk reglement vastgesteld, hierna is het twee keer gewijzigd respectievelijk op 2 november 2010 en op 21 mei 2013. De wijzigingen hadden overigens geen gevolgen voor de voorwaarden tot het mogen aanbrengen van een harde vloer in de appartementen.
Mede gelet op het feit dat het moeilijk aantoonbaar zal zijn of de vloer wel of niet volgens de voorwaarden is aangelegd verwacht ik niet dat het bestuur in deze kwestie veel voor je kan betekenen. Het beste is het m.i. om er in goed overleg met je bovenburen proberen uit te komen, zodat ze niet met harde schoenen en/of hoge hakken door het huis lopen. Het lijken mij twee meegaande mensen die open staan voor een redelijk verzoek. Maar goed, je moet m.b.t. je probleem de voornoemde artikelen in akte van splitsing en het Huishoudelijk reglement er maar eens op door lezen. Ik heb ze hierbij gevoegd. Je moet er wel rekening mee houden dat de voorwaarden in de akte boven die in het Huishoudelijk reglement gaan. Het wijzigen van de splitsingsakte is nagenoeg een onmogelijke en een zeer kostbare zaak.
Sterkte en succes er mee
Linda
Geplaatst: Wo Jul 08, 2015 1:07 am
Onderwerp:
Quote:
Er staat in het reglement dat de ondervloer moet voldoen aan bepaalde NEN normen.
Dat zal
NEN 5077
zijn.
Dit probleem zal je moeten aankaarten bij de VvE want die moeten onderzoek laten doen.
Zie ook
PDF
over de eisen en praktijk van harde vloerbedekking in appartementen.
markm
Geplaatst: Di Jul 07, 2015 7:53 am
Onderwerp:
Er staat in het reglement dat de ondervloer moet voldoen aan bepaalde NEN normen. (weet zo 123 niet uit het hoofd welke het zijn , maar ze staan erbij)
Maar nogmaals, in mijn ogen is een ondervloer (ook een goede) van ondergeschikt belang aangezien je plavuizen gaat invoegen en dit gebeurd met een materiaal dat uithard en zodoende de vloer met de muren word verbonden.
Op die manier gaat het 1 geheel woren wat geluid kan dragen, zodat het net als bij het boren van gaten in een muur, door heel het complex hoorbaar is. en hoe dichter je bij de bron zit hoe meer overlast er van is.
Tenzij gewerkt word met voegen van kit langs de muren, zodat het kan dempen. Maar ik kan me niet voorstellen dat de naden langs muren met een ander materiaal worden gevuld dan tussen de tegels onderling.
Andere Gast
Geplaatst: Ma Jul 06, 2015 9:56 pm
Onderwerp: Re: Geluid bovenburen (plavuizen op ondervloer)
markm schreef:
Ik heb gekeken in het huishoudelijkregelement, hierin staat wel vermeld dat plavuizen zijn toegestaan, mits er een goede ondervloer aanwezig is.
Staat er een definitie wat met een "goede" ondervloer wordt bedoelt?
Voor een modelreglement, zie ook de links in dit topic
http://www.geluidforum.nl/viewtopic.php?t=1817
markm
Geplaatst: Ma Jul 06, 2015 12:22 pm
Onderwerp:
Hoi Linda,
Het complex is ca. 8 jaar oud.
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group.